Duinoord schoorsteenvoering

De INOX-Flex Twin schoorsteenvoering heeft een gladde binnenwand vervaardigd uit roestvrij staal 316L van 0,1 mm dikte. De vormgeving van deze wand doet denken aan een pannendak, zodat elke condensatie zeer gemakkelijk kan aflopen en waardoor ophoping van zuur water vermeden wordt. (De pijlen die getekend zijn op de voering, duiden de rookrichting aan; deze aanduiding dient bij de montage opgevolgd te zijn). De buitenwand is vervaardigd uit roestvrij staal 316L van 0,1 mm dikte. Een zeer goede buigzaamheid van de voering wordt gewaarborgd door 5 windingen tussen elke vasthechting.

Inox Gastec QA: een flexibele RVS buis. Deze buis is vervaardigd uit staalkwaliteit 316TI. Goedgekeurd door het Gastec. Bestemd voor de afvoer van rookgassen van o.a. gaskachel en geiser. Aansluitstuk: Adapter inclusief silicone afdichtingsring voor een gas- en waterdichte aansluiting op de installatie. Goedgekeurd door het Gastec.
Inox Twin: een flexibele RVS buis zoals Inox. Vervaardigd met dubbele staalllag en gladde binnenkant. Bestemd voor de afvoer van rookgassen met residu, zoals. o.a. van openhaarden, hout - en oliekachels.
Een produkt van Duinoord schoorsteentechniek

Vasthechting

De gladde binnenwand is gevat in de dubbele hechting van de buitenwand en vormt een zeer homogeen en duurzaam geheel. BINNENDIAMETERS INOX FLEX STANDAARD (IN mm): 80, 90, 100, 110, 120, 130, 150, 180, 200, 250, 300. Grotere maten op aanvraag. BINNENDIAMETERS INOX FLEX TWIN (IN mm): 100, 110, 120, 125, 150, 180, 200, 250, 300. (Andere diameters beschikbaar op speciale bestelling)

Gebruik

Gas - stookolie - hout - briketten. Aansluiting voor stookketels of kachels die op gas, stookolie, hout of briketten werken. Van uitstekende kwaliteit is de INOX-FLEX schoorsteenvoering van het type TWIN. Is speciaal ontworpen voor schoorstenen waar belangrijke condensatie optreedt. De Twin werkt als een dakpan (afwaterend) en is zeer geschikt voor sterk condenserende rookkanalen. De standaard flexpipe is zonder glad afgewerkte binnenmantel. Deze pijp is echter bij sterk getrokken kanalen aan te bevelen, omdat de flexibiliteit veel hoger is, en men dan bij de Twin (bij scherp omha- len) te doen krijgt met knikken en opstaande randen in de gladde binnenwand.

Inox-flex: techniek voor degelijkheid. Een produkt van Duinoord schoorsteentechniek!